Hue er fremtidens lysstyring

Opsætning af Philips Hue til daglige brug

Philips Hue har været i handlen i en del år nu. Jeg har brugt systemet i en del år og støtstedelen af vores pærer er skiftet ud med Philips Hue sparerpærer. Hue systemet har udviklet sig over årene. Der er kommet en nye app og med en opdateret bridge virker det til at Philips tager de nye lys seriøst.

I stuen bruges Hue Tap til lyset
I stuen bruges Hue Tap til lyset

Philips Hue med lille fatning – Hvornår kommer de?

Philips har desværre ikke en pærer til de små fatninger E14.  Faktisk vides det ikke om Philips har en Hue pære på vej med den lille fatning (E14), men indtil da har lampeguru.dk løst problemet med sokkeladapter som omformer E27 fatningen på Hue pæren til E14 fatning.

Et alternativ til sokkeladapter er Osram som producerer en E14 pærer til deres system kaldet Lightify som ligner Hue systemet. Lightify produkterne fra Osram virker på Hue systemet (men ikke omvendt) og derfor kan Lightify betjenes som et Hue produkt. Der er dog enkelt ting som ikke virker f.eks. “sluk alt lys i huset” med Siri.

Philips Hue Motion sensor
Philips Hue Motion sensor

Styr dit lys bedre hue tap og dimming switch

Ved at udbygge Hue lyset med en Hue Tap eller Dimming switch så slipper du for at betjene lyset i hjemmet med din smartphone. Det gør betjeningen hurtigere og lettere, så resten af familien også kan kan være med på lysstyringen.

Fordelen ved Hue Tap er at du kan programere 3 forskellige lyssætninger, så lyskilderne f.eks. i stuen nemt og hurtigt kan få den rette stemning ved bare et tryk.

Fordelen ved Dimming Switch er at den er noget billigere end Hue Tap og den giver mulighed for at styre en eller flere lyskilder. Dimming Switch giver mulighed for at tænde/slukke og dæmpe lysstyrken.

Philips Hue Tap
Philips Hue Tap

Tyversikring med Hue-systemet

Tyverisikring er en virkelig stor fordel når Smart Home belysning skal fremhæves. Skal du på ferie kan lyset tænde og slukke alle ugens dage, så det ser ud som om der er nogen hjemme. Enten de samme tidspunkter alle dage, eller forskelligt hver dag.

Det er muligt at tænde og slukke lyset manuelt når du ikke er hjemme. Det kan faktisk også lade sig gøre fra udlandet. Du skal bare have data-dækning eller WiFi.

Når du opretter dine rutiner skal du først have oprettet dit lys i “Rooms”. Det er disse rum som aktiveres når man bruger rutiner. Du opretter en rutine der tænder lyset og en ny rutine der slukker lyset.

Bevægelses sensor gør automatisk lys til en leg

Til oktober kommer Philips Hue med en bevægelse sensor som vil gøre automatisk lys endnu lettere. Det er et add-on til det eksisterende Philips Hus system.

Hue Motion sensoren er en lille hvid box med 2 AAA batterier som er muligt at placere forskellige steder i huset. Jeg havde nok håbet at der også ville komme en version som var koblet direkte til strøm med mindre at batteritiden er helt fantastisk. Alt andet end omkring et års batteritid er ikke godt nok.

Philips Hue motion sensor
Philips Hue motion sensor

Sensoren bliver opdateret i fremtiden…

Sensoren opfanger kun bevægelser (det er ikke et kamera), men det giver mulighed at at automatisere lys i forhold til om folk er inde eller ude af rummet. Sensoren har nogle begrænsninger; den kan kun opfange bevægelser 5 m væk. Denne afstand er mulig at ændre. Dog kan du ikke ændre hvor sensitiv sensoren er. Det betyder at dyr vil kunne tænde dit lys. Philips siger begrænsningerne med sensorens sensitivitet vil komme som en opdatering senere.

Philip er gået all-in på Hue. Tilføjer Philips endnu flere sensorer må man virkelig sig at de er fokuseret på lys i hjemmet.

De danske priser på Philips Hue sensor vil ligge omkring 300 kr. og vil være muligt at koble 12 sensorer på en Hue Bridge. Vi glæder os til oktober, hvor det bliver muligt at fat i de nye sensorer.

En tanke om “Hue er fremtidens lysstyring”

Leave a Reply