Rasmus og bedet

Kantafgrænsning i haven

Det har irriteret mig at græs og ukrudt vokser op under min terrasse og min robotplæneklipper ikke kan kører tæt nok på kanten. Jeg har derfor bygget et jernbed som afgrænsning mellem græsplænen og terrassen.

Rasmus og bedet
Afgrænsningen er perfekt. Der kommer ikke græs ind i bedet eller under terassen.

Nu bliver det let at holde en skarp græskant og samtidig gør bedet det godt i min have. Det har været let at bygge jernbedet og det bliver rigtig flot, når når rusten rigtig sætter ind. Bedet er bygget med 5 mm tykke cortensen stål plader fra jernbede.dk

Fotogalleri af processen

Knivskarpe linjer eller organiske former

Du kan vælge stål til kantafgrænsningen skal du vælge mellem 3mm og 5mm cortenstål. Jernbede.dk skriver selv; for den knivskarpe linje skal du vælge 5mm, og hvis du gerne vil kunne lave organiske former er 3mm ideel.

Jeg synes det er smart at produktet kan vælges om kanterne skal være med eller uden huller til samlebeslag. Jeg valgt uden huller og borede dem selv, men såfremt du vælger med huller til samlebeslag skal du huske at tilkøbe beslag.

Der findes to typer beslag – samlebeslag og hjørnebeslag. Det fungerede vildt godt selv at samle jernet, så det kan jeg klart anbefale, hvis du gerne vil have afgrænsningen til at passer helt perfekt ind.

Byg dit eget jernbed til kantafgrænsning.

Leave a Reply