Rasmus og højbedet

Rundt højbed til haven

Jeg er super glad for at være i haven, men jeg er også godt tilfreds, når der ikke er for meget tilbagevendende arbejde. Så at skabe et smukt og vedligeholdelsesvenligt haveområde har altid været en prioritet for mig. Der er noget helt specielt ved at tilbringe tid i haven, men det bliver endnu mere givende, når man kan minimere det gentagne arbejde. Græsslåning og ukrudtsbekæmpelse er to af de opgaver, jeg helst vil undgå, når jeg nyder min have.

Jeg elsker at skab rum og liv i vores have. Derfor vil jeg dele et par af mine erfaringer med at skabe en praktiske og æstetisk løsninger til haven. Et af mine seneste projekter involverer opførelsen af et smukt rundt højbed og en kantafgrænsning forklædt som jernbed. Jeg vil gerne vise, hvordan du kan forvandle din have på en måde, der er både funktionel og smuk. Jeg har lavet et samarbejde med jernbede.dk som har sponsoreret nogle af materialerne til disse bede. God fornøjelse!

Byg et flot rundt højbed i jern

Se med, når jeg bygger et rundt højbed i 4mm cortenstål med en diameter på Ø240 cm. Jeg selv samler selv højbedet med de medfølgende bolte og samlebeslag. Det er genialt at det runde højbed kommer i 5 dele, der let kan boltes samme på stedet. Det virker bare rigtig godt.

Færdigt højbed med blomster

Hos Jernbede.dk arbejder de med åbne eller lukkede højbede. Det åbne højbed leveres i ét stykke og boltes sammen på stedet, hvor det skal brugs. Et lukket højbed er svejset sammen ved levering og klar til brug med det samme.

Grunden til at jeg vil lave et bedre bed, er at det længe har irriteret mig at græs og ukrudt vokser i bedet, hvor min robotplæneklipper ikke kan kører tæt nok på stenene.

Fotogalleri af processen

Et lækkert højbed med en højde på 20 cm

Rundbedet kan bruges både som højbed og som kantafgrænsning. Jeg har også nogle mindre runde højbede som jeg har sat rundt om mine æbletræer. Nu bliver det lettere at holde en skarp græskant og samtidig gør bedet det godt i min have.

Jeg synes det er blevet et super lækkert højbed. Det har desuden været let at bygge og det bliver rigtig flot, når rusten rigtig sætter ind. Bedet er bygget med 4 mm tykke cortenstål plader med en højde på 20 cm. Læs mere om mulighederne på jernbede.dk

Byg dit eget smukke runde højbed

Leave a Reply